European Makerspace Network

European Makerspace Network

30.05.2023 138

Eurepean Makerspace Network Projesi, Polonya, Hırvatistan, Türkiye, Yunanistan ve Yunanistan olmak üzere beş ülkeden beş okul için hazırlanmıştır.

 

10-15 yaş arası öğrencisi olan okullarda maker kültürü ve makerspace bilincinin yaygınlaştırılması ve yaygınlaştırılması ve Avrupa kültürünün benzerlik/farklılıklarını  gözlemleme amacıyla projeyi oluşturmaya karar verdik. 

 

Peki makerspace nedir ve projemizin katkısı ne olacaktır?

"Makerspace"ler, genelde bilim, teknoloji ve elektronik sanat alanlarına ilgi duyan insanların toplanıp somut objeler üzerinde yaratıcı bir biçimde çalışabildikleri açık ortamlardır. Türkçesine “Yaratım Atölyeleri” dediğim bu alanlar çocukların sınıflarda öğrendikleri bilgi ve konseptleri somut ürünlere çevirmelerine olanak vererek, bilgilerin sadece teoride kalmayarak pratiğe dökülmesini sağlıyor.

 

bilim, teknoloji ve elektronik sanat başta olmak üzere farklı alanlarda yeni fikirler ve "kendin yap" projeleri gerçekleştirilir. "FabLab (Fabrication Laboratory, yani Üretim Laboratuvarı) da denen "Makerspace"ler bir anlamda dijital çağın hobi odalarıdır. Araç gereçleri ise testere ve ahşap ya da makas ve kumaş değil, lazerli kesici ve 3 boyutlu yazıcıdır. Bu yeni ortamlar her şeyden önce iletişim ağlarının kurulduğu yerlerdir. İnsanlar kendi köşelerinde yalnız başlarına fikir üretip kafa patlatmak yerine, kamusal alanda yeni teknolojilerle deneyler yaparlar, fikir alış verişinde bulunur ve birlikte çalışabilecekleri proje arkadaşları bulurlar.

 

Proje websitesine ulaşmak için tıklayınız...

Proje etkinliklerimiz;

Polonya buluşması

Türkiye buluşması

Hırvatistan buluşması

İspanya buluşması

Final etkinliği